Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Strona główna
Pomoc
Zaloguj się
team enclave | gaming community since 2004
»
Forum ogólne klanu
»
Portal
»
A może by tak .....
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
Autor
Wątek: A może by tak ..... (Przeczytany 33901 razy)
NightMaX
Administrator
Nowy
Szacun: 12
A może by tak .....
«
dnia:
Marzec 22, 2016, 11:56:18 »
Bry ...
pamiętam czasy, kiedy kiedy ta strona żyła ...
pamiętam czasy, kiedy na forum latały posty częsciej niż na komunikatorze....
pamiętam czasy, kiedy pomimo grania w jednej drużynie żarliśmy się na różne tematy czy to na TS czy też na forum...
pamiętam czasy, kiedy zaraz po kłótni wchodziliśmy rozegrać klanówkę i graliśmy jak jeden organizm bez szemrania słuchając dowódcy...
Przeszliśmy wspólnie przez wiele gier - początki na BF1942 potem nadszedł BF:Vietnam ... BF2... CoD... RO... WoT.. pewnie wszystkiego nie wymieniłem, ale też pamięć już nie ta.
Kiedy zaczynałem swoją przygodę z grami multi w 2002 roku mając 26 lat traktowałem to jako chwilową modę, wychowany na singlach nie potrafilem sobie wyobrazic jak mozna "ogrnąć" bandę obcych ludzi dążących do jednego celu w grze (nie istniały wtedy jeszcze tak zaawansowane komununikatory głosowe.. a w zasadzie to nie pamietam zebym używal wtedy jakiegokolwiek)... ta 14 lat grania w multi... na karierę w esporcie urodziłem się za wcześniej, niemniej miło wspominam nasze wspólne klanówki oraz czas spędzony w wirtualnym świecie , porażki i zwycięstwa kiedy dorośli już w większości ludzie cieszyli się jak dzieci że ich "pixelki" wygrały z przeciwnymi "pixelkami".
Czas mijał, zmieniały się priorytety, pojawiły się realne problemy życiowe, dom, rodzina - kto z was tego nie zna
... ludzie w klanie się zmieniali jedni odchodzili, pojawiali się nowi i zostawali nawet już nie grając aktywnie.... bo coś co było największą siłą tej drużyny to chęć przebywania na TS z ludźmi z którymi się kiedyś grało oraz czasem spotykało czy to na LanParty czy też na zwykłym chlaniu. Klan przezywał wszystkie etapy - rozkwit, stagnację, "sen zimowy", reaktywacje itd...
Po co to piszę ? A no po to, że tak się zastanawiam czy istnieje realna szansa, żeby jeszcze raz spróbować pokazać, że pomimo tego, że wiek już nie ten
, że refleks już nie ten, to dalej możemy stanowić drużynę która swoim zgraniem jest w stanie pokazać "młodym wilkom", że stara gwardia potrafi czasem jebnąć z basi między oczy !........
... i chyba to byłoby na tyle ... jeśli macie kontakt z ludzmi z klanu namówcie ich na to żeby tu zajrzeli - sprawdzimy co z tego wyjdzie
«
Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2016, 12:09:28 wysłana przez NightMaX
»
MataDor
Administrator
Nowy
Szacun: 18
Odp: A może by tak .....
«
Odpowiedź #1 dnia:
Marzec 22, 2016, 13:52:27 »
Max, jest tylko jeden problem, nie ma od dłuższego czasu tak dobrych multi jak były kiedyś. Do mojego top 3 gier klanowych, czyli króla BF'42, Nama i RO nic nie da się porównać od dawna. To były klasyki idealne pod klanówki z mega klimatem. Teraz w większości multi nawet nie da się ustawić własnego serwa żeby można przeprowadzić na nim klanówkę, nie wspominając o innych udogodnieniach do klanowego grania.
Opłacam mały serwer TSa żebyśmy mieli gdzie siedzieć, pogadać, pograć. Tak więc grywamy tu sobie różne pozycje, ale w mniejszym gronie bo masa ludzi już dawno tu nie zagląda.
--- Take it easy --- (and fuck alllllll the cheaters!)
“We don't stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.” - George Bernard Shaw
gehuzz
Nowy
Szacun: 9
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marzec 22, 2016, 14:01:25 »
Chyba jedyny fps, który aktualnie nadaje się i jest grany to CS:GO, Wodzu, Capibar, Festador i spółka z tego co wiem to razem w to grają;) A tak poza tym to raczej nie ma w co grać:/
A jak chcemy wrócić do czasów WW2 to trzeba poczekać na
https://www.kickstarter.com/projects/bulkheadinteractive/battalion-1944-pc-xb1-ps4/description
ale kiedy go wyprodukują to już kwestia niewiadoma.
Wiadomo można też pograć w PlanetSide 2 co z resztą pewnie Spar zaproponuje:) ale niestety mimo usilnych starań nie udało mu się nas do tego namówić. Battlefront to stricte arcade gierka, w której od niedawna można tworzyć prywatne mecze na serwerach EA, ale do grania klanowego się nie nadaje.
]
MataDor
Administrator
Nowy
«
Odpowiedź #3 dnia:
Marzec 22, 2016, 14:32:13 »
dokładnie Gehu, na chwilę obecną jedyny fps który ma prawdziwą scena klanową to chyba tylko CS:GO, ale to nie moje klimaty klanowe mimo że gra jest bardzo dobra.
“We don't stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.” - George Bernard Shaw
sparr
Administrator
Nowy
Szacun: 22
I'm too Old for this Shit
«
Odpowiedź #4 dnia:
Marzec 22, 2016, 14:44:02 »
Mi osobiście wydaje się, że te czasy już minęły. Zgadzam się z Matadorem, że nie ma już gier takich jak kiedyś, które nastawione były w pierwszej kolejności na rozgrywki drużynowe a dopiero potem na resztę. Obym sie mylił bo z chęcią bym pograł w cos dobrego własnie pod kontem drużynowej gry taktycznej.
Tu Gehu wspomniał o Planetside2, w którą gram, ale ja do niej nie namawiam już w tej chwili, bo po pierwsze włączenie się do tej gry w tym momencie byłoby dla wielu frustrujące, a poza tym w niej nie ma de facto rozgrywek typowo klanowych. Mój team uczestniczy w takich rozgrywkach, które tworzy samo community, ale jednak nie jest to to samo co było np w takim RO czy COD, choć szkoda - bo giera zacna, szczególnie jak dowodzisz drużyna powiedzmy 100 osób i walczysz z kolejną setką lub więcej.
CS:GO to dla mnie wymiot i musiano by mi wiele płacić żebym to tkał kijem, nie mówiąc już o graniu na poważnie.
Zobaczymy co wyjdzie z tych dwóch gier w realiach WW2 (o jednej wspomina Gehu powyzej), bo to co ostatnio przedstawiają producenci to smiech na sali... a to niestety wszystko przez coraz bardziej leniwych ludzi, którzy hejtują gry w których trzeba się uczyć gry (no bo jak, on taki zajebisty gracz w to i tamto na konsoli, teraz musi poświęcić kilkadziesiąt godzi żeby się jej nauczyć) dodatkowo, te wszystkie perki, talenty, unlocki... kurwa jak na jarmarku... no ale takie mamy... konsolowe czasy
mikeLL
Nowy
Szambelan
«
Odpowiedź #5 dnia:
Marzec 22, 2016, 20:33:17 »
RS6 Siege jest ciekawy i wspierany przez sceny - jest tez "dedykowany serwer" polecam i jestem za..
booli
Nowy
Szacun: -43
«
Odpowiedź #6 dnia:
Marzec 22, 2016, 20:40:39 »
Na horyzoncie jest tez Overwatch, ale przez romans z MOBA ta gra moze byc troche zbyt dynamiczna dla takich wapniakow jak my
Po moich ostatnich dokonaniach w BF4 stwierdzam, ze skill jest na poziomie takim, ze trafie w biegnacego ludka z kijem w dupie, rodem z RO, ale cos szybszego moze wymagac czasu/treningow... coz, WoW zawsze niszczyl skilla i robi to nadal
«
Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2016, 20:43:04 wysłana przez booli
»
mikeLL
Nowy
Szambelan
«
Odpowiedź #7 dnia:
Marzec 22, 2016, 23:30:38 »
Tak to było widać.
booli
Nowy
Szacun: -43
«
Odpowiedź #8 dnia:
Marzec 23, 2016, 09:45:44 »
Dziekuje, zawsze wiedzialem, ze moge liczyc na Twoje wsparcie.
mikeLL
Nowy
Szambelan
«
Odpowiedź #9 dnia:
Marzec 23, 2016, 17:12:06 »
NightMaX
Administrator
Nowy
Szacun: 12
«
Odpowiedź #10 dnia:
Marzec 24, 2016, 13:44:45 »
te dziadki .... jak macie z kimś kontakt to dajcie znać żeby się odezwał
najpierw zobaczmy KTO a potem się zastanowimy wspólnie CO
sparr
Administrator
Nowy
Szacun: 22
I'm too Old for this Shit
«
Odpowiedź #11 dnia:
Marzec 24, 2016, 14:43:42 »
Ja w sumie w tego R6:Siege mógłbym pograć. Nic innego na razie nie widać.
Czekam też na nowe Rising Storm (Red Orchestra) - ma być podobno w Wietnamie - zobaczymy co z tego wyjdzie.
https://www.youtube.com/watch?v=Fo8cYRTriBA
Niestety dużo ludzi to tu już nie zaglada, ale moze coś się zmieni.
«
Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2016, 14:45:40 wysłana przez sparhawk
»
MataDor
Administrator
Nowy
«
Odpowiedź #12 dnia:
Marzec 24, 2016, 18:14:14 »
Większość tu już nie zagląda. Poza ludźmi którzy tu wpadają i czasami na TS (Blood, Inermis, sparr, booli, mikeLL, Wawer, Lider, gehuzz, Final, eazy, Yankes...) to ze starej ekipy to w zasadzie mam tylko kontakt z Goku, czasami coś z nim i jego kumplami gram na ich TSie.
Apos gra w jakieś niszowe tytuły ze swoją ekipą (chyba z uk). To najprawdopodobniej osoba najwięcej grająca z moich znajomych. (według Steam 93 h przez ostatnie 2 tyg
)
Poza tymi osobami z resztą nie mam kontaktu i nie wiem co się z nimi dzieje.
Wawer
Global Moderator
Nowy
Szacun: 31
«
Odpowiedź #13 dnia:
Marzec 25, 2016, 22:27:12 »
Ja zaglądam tu często. Nie piszę, bo nie mam o czym. Na granie klanowe chyba się już nie nadaję ale zawsze mogę wpaść na T's i Was zanudzić moim gadaniem
Można się też napić.
e4sYy
Nowy
Szacun: 6
«
Odpowiedź #14 dnia:
Marzec 25, 2016, 23:13:20 »
Nie nadaje bo nie ma czasu, czy nie nadaje bo już skill nie ten...?
Nothing is true, everything is permitted.
We work in the dark to serve the light.
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
« poprzedni
następny »
team enclave | gaming community since 2004
»
Forum ogólne klanu
»
Portal
»
A może by tak .....
Szałbox
BigDzik0
:
o, deep rock'a niedawno ogrywalem. solo słabo siada. Z coopów jeszcze Risk of Rain2 i Gunfire Reborn maja ostatnio wzięcie : )
Marzec 29, 2021, 09:18:04
Blood
:
Gra ktoś w nowego bfa czy bojkotujecie?
Listopad 20, 2021, 18:11:09
NightMaX
:
lol 3 info na rok
Luty 04, 2022, 12:25:59
Inermis
:
Dziwne że jeszcze DNS istnieje
Marzec 18, 2022, 12:26:41
Inermis
:
Teraz na tapecie Elden Ring
Marzec 18, 2022, 12:26:49
booli
:
ooo zyjecie:D myslalem, ze mozna Was znalezc w dziale zdjec ze starymi pierdzielami na fb
Październik 21, 2022, 18:18:24
Flaw
:
Cześć
Grudzień 03, 2022, 22:11:27
Flaw
:
Odpaliłem GeForce Now i od kilku dni pogrywam w BF'a.
Grudzień 03, 2022, 22:12:56
booli
:
elegancko
Luty 20, 2023, 13:24:51
NightMaX
:
a czemu mamy nie zyc
nmie dosc ze zyjemy to jeszcze gramy wspolnie na TS - aktualnie warzone 2 na tapecie
Kwiecień 03, 2023, 20:18:12
boby7
:
Ja też żyję
Czołem wszystkim!
Kwiecień 10, 2023, 10:40:13
Simek
:
Siema wszystkim po latach
Kwiecień 10, 2023, 22:00:28
booli
:
o dzizzz
Czerwiec 11, 2023, 20:58:39
booli
:
Simek... nasz czlowiek z bialego dunajca
Czerwiec 11, 2023, 20:58:53
jason.paury
:
oO
Lipiec 14, 2023, 11:57:12
NightMaX
:
ja pierdziele na jesień sie tak uaktywnijcie a nie w lecie kiedy nic nie gramy
Lipiec 15, 2023, 14:54:16
NightMaX
:
a tak poważnie grywamy - prawie codziennie ale tak wlasnie zaczynamy jak sie zaczyna zimno robić w lecie zawsze jest przerwa.
Lipiec 15, 2023, 14:56:06
NightMaX
:
Jest TS chyba nawet adres zapisalem w jakims wątku
Lipiec 15, 2023, 14:56:25
BigDzik0
:
w którym? bo chciałem wpaść, tak szukam, ten z "aktualny server" nie bangla
Grudzień 06, 2023, 17:49:20
booli
:
ejj zyjecie tam?