Grudzień 24, 2024, 03:28:19

Autor Wątek: 2010... c.d.  (Przeczytany 178716 razy)

Offline **LIDER**

• Nowy
  • *
  • Szacun: 6
  • *Seven Steps Behind*
    • www.enclave.pl
Re: 2010... c.d.
« Odpowiedź #270 dnia: Wrzesień 02, 2010, 18:04:03 »
Jasne tylko z twoich wypowiedzi wynika: A - CoD'y są bee bo się sprzedaj w mln nakładzie, B - TWI jest uber cool bo są biedni, słabi, mali i ich gry się "nie sprzedają"  :loleczek:

Widocznie EA/IW/Activison po prostu się nie opłaca support'ować gre przez rok, dwa, jak co roku mogą wydawać kolein cześć.
I szczerze mówiąc grając w grę więcej jak rok na tych samych oklepanych mapach staje się nudne, niestety w RO poziom demorec'a jest za czasów Mieszka I, więc i stopień oklepania jest na równie wysokim poziomie.

Co tu chcesz porównać wydawców czy gry ? jak gry to zobaczymy po premierze HoS jakie to będzie średniowiecze technologiczne w stosunku do CoD4 z możliwościami ustawień gry pod graczy jeżeli TWI nie zrobi 95% fjuczersow z listy od RO:Ladder :lol:

Jakiego "rozwiązania technologicznego" Ty potrzebujesz ? coś ala BC2 - 30fps'ów ?  :wink:
Tak naprawdę aby gra była grywalna wiele nie potrzeba, copy-past cs1.6/css/mohaa/cod1/cod2/cod4 i masz grę ( z naciskiem na cod1 gdzie nie odnawiało się jeszcze hp...)

W nowego CoD pogram ile pogram, o ile w ogolę będę kupował. Ostatnio na jaka grę klanowa się napalałem to CoD WaW...aczkolwiek już po becie wiedziałem, że coś tam nie trybi. Pomimo, ze były serwery dedykowane, PB, mod tools.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline sparr

• Administrator
  • Nowy
  • Szacun: 22
  • I'm too Old for this Shit
    • http://enclave.pl
« Odpowiedź #271 dnia: Wrzesień 02, 2010, 18:20:29 »
Cytat: "Apos"

Tak samo możemy dyskutować o sprzedaży Iphone'a. Dlaczego ludzie go kupują jeżeli są dostępne o wiele tańsze i bardziej użyteczne telefony z Androidem? Tylko dla szpanu i własnej głupoty.

@jason CoD pozostaje nadal w czarnej dupie jeżeli o...gameplay, rozwiązania technologiczne i wszystko inne. Wskaż mi wpierw gdzie są serwery dedykowane i wsparcie klanowe w MW2 proszę.

Co do Iphona ja posiadam go od 2 lat i nie powiem jestem zadowolony... sorry ale wtedy o androidzie to jeszcze tylko pisali w branżowych magazynach dla technerds... jednak jak taki android jest świetny, to powiedz mi czym niby iP odstaje? bo ja mam w nim wszystko i często jeszcze więcej niż na obecnych telefonach z andkiem... i żeby nie było - telefon kosztował mnie 200 zł... ciekawe co za to kupisz z androidem co bedzie miało jakość wykonania iP

Wiesz o gustach się nie dyskutuje, ja osobiście lubię taki gameplay jak jest w codach, i nie uważam, że jest w czarnej dupie... technologicznie mimo że stary engin to prezentuje się lepiej niż inne gry obecnie wydawane...
Inną natomiast sprawą jest polityka wydawcy, bo od niego zależy co ma być w tej grze, a nie od producentów... oni ewentualnie mogą coś zaproponować... ale i tak boby kotick uzna że na tym nie bedzie kasy szczególnie na xboxie...
Tu trzeba mieć jedynie pretensje o to, że następuje w strasznym tempie globalizacja i rozrost wielkich korporacji, których jedynym celem jest zysk i zapewnienie uśmiechu na twarzach udziałowcom.
Sam pracuje w korporacji i sorry, ale myślisz, że tu ktoś się przejmuje czymś innym niż zyskiem firmy ? Zarządu nie interesują problemy, tylko rozwiązania które przyniosą zysk i taka sytuacja jest w bieżących czasach normalna.... inaczej jest tylko w małych firmach, gdzie trzeba się liczyć ze wszystkim żeby się utrzymać na rynku.

Offline **LIDER**

• Nowy
  • *
  • *Seven Steps Behind*
    • www.enclave.pl
« Odpowiedź #272 dnia: Wrzesień 02, 2010, 18:25:58 »
[video:2fl4c1kb]http://www.youtube.com/watch?v=SqJpMolBmQE[/video:2fl4c1kb]
Coś od twórców eee CS'a ?

Offline Apos

• Administrator
  • Nowy
  • Szacun: 23
« Odpowiedź #273 dnia: Wrzesień 02, 2010, 18:27:51 »
Jason i znów, Ty porównujesz studia które było zlepkiem modderów z jednym programistą do megakorporacji z wielkimi możliwościami...

W wielu z tych porównań bym się nie mógł zgodzić ale przytoczę Ci fakty:
Ilośc meczy rozgranych w MW2 oraz BC2 = 5? 6? Raczej nie więcej niż 10.
Ilość meczy rozegranych w RO = 100? 200? 300? Jeżeli dodać wszystkie mecze ligowe, cupy, turnieje, Nations Cupy, kampanie do tego oraz inne klanowe eventy będzie tego gdzieś tyle.

Poza tym jason jedziesz po RO, a tutaj pozwolę sobie zacytować Twoje słowa

Czy jest jakiś mecz, który utkwił ci w pamięci?
Oj, tak. Są to jednak dwa mecze w RO. Pierwszy to zwycięstwo z 1stCav podczas eliminacji do turnieju na WCG, kiedy to nie mogliśmy przejąć ostatniej flagi na Stalingrad Kessel (w RO do zwycięstwa potrzebne jest przejęcie wszystkich). Nie mając już posiłków (czyli takich ticketów z BC2) byliśmy pochowani na tej fladze i brakowało nam dosłownie milimetra do jej przejęcia. Na 5 sekund przed końcem poleciałem do przodu ze spray'em z PPsH i zabiłem jednego przeciwnika. To dało nam przewagę na fladze i zwycięstwo dosłownie sekundę przed końcem czasu. Drugi to już mecz na samym turnieju przeciwko FearFactory X-Fi. Był to dla nas mecz ważniejszy od finału, ponieważ w szeregach FF pojawiło się dwóch "zdrajców" [;)] z enclave. Przed ostatnią rundą przegrywaliśmy 2:1, a o zwycięstwie w przypadku remisu decydowała suma czasów z map. To było chyba najszybsze z możliwych zwycięstwo na Baksan Valley, bo skończyło się po 2-4 minutach. No i jeszcze jeden mecz w RO, kiedy to wygraliśmy naszą mapę w 1:40 w ataku, grając z jednym z najlepszych klanów. Rekord świata na LyesKrovy! :D

źródło: http://www.battlefieldzone.pl/serwis/ne ... jasonpaury

Hmmm czyżby doznania klanowe jednak na korzyść RO? Olać...

A w co dziś gra enclave klanowo? W super uber CoDy czy Battlefieldy? Nie...bo gra w RO? O kurwa gra w RO, które w/g Ciebie nie ma nic. Tylko kije w dupie :lol: O czymś to świadczy Jason. Poza tym przytaczasz cały czas CoD'a 4. A czemu nie BC2 albo MW2? Hmmmm? I jeżeli ten CoD4 jest takim wypasem z mega wsparciem klanowym, dlaczego nie gracie tylko marudzicie?

I rozumiem Waszą flustrację spowodowaną porażką CoDa czy Battlefielda. Wielkie nadzieje skończyły się na oczekaniu na kolejnego CoD'a... może tam znów będą dedyki, wychylanie się i dostęp do konsoli  8-)

@spar ja tu patrzę z perspekwyty nas, enclave, wspólnej gry. To ile zarabia korporacja mnie nie interesuje oraz co wydaje. Jeżeli wydaje gniota omijam to z daleka. Nie oceniam czegoś jaką ma metkę albo opakowanie, ale wnętrze.

Zapomniałem o asie z rękawa: RO ma "greatest tank of ww2" IS-2 >>>>>>>>>>>>>>>>> CoD ;)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2010, 18:48:05 wysłana przez Apos »

Offline **LIDER**

• Nowy
  • *
  • *Seven Steps Behind*
    • www.enclave.pl
« Odpowiedź #274 dnia: Wrzesień 02, 2010, 18:47:18 »
Może dlatego, że w CoD4 Hardcore osiągnęliśmy top i nie było sensu ciągnąc tego dalej ? sorry ale mnie nie sprawia przyjemności tluczenie naab'ów...nie można się rozwijać, nowe takty/nade nie potrzeb to po co grać ?
Najprzyjemniej się gra w nowe gry, kiedy to wszyscy dopiero uczą się co i jak a ty już ich rozkurwiasz :illkillyou: :cycki:

Offline jason.paury

• enclave - Members
  • Nowy
  • *
  • Szacun: 0
    • http://jasonpaury.com
« Odpowiedź #275 dnia: Wrzesień 02, 2010, 18:59:24 »
Chciałbym przypomnieć Apos, że żaden z tych meczów nie był rozgrywany za Twojej kadencji w RO. :luzak: Poza tym Apos, znowu łajnisz jakie to TWI jest biedne... chuj im w dupę! Co mnie to obchodzi? Gra ma być dobra, a nie tanio zrobiona. I przestań z MW2 i BC2, bo klanowo w żadną nie grałem. Jak koniecznie chcesz porównywać długość penisa, to looknij na dane COD4:

CoD4 Search & Destroy
Nr 1: mTw     13.509   Regular ladder   Join

Jeśli zaś chodzi o nas, to dywizja COD4 zagrała w kilka miesięcy więcej meczy, niż ty w RO przez 2-3 lata.

Ponownie, dziękuję, dobranoc :nieich:

Offline Wawer

• Global Moderator
  • Nowy
  • Szacun: 31
    • http://www.enclave.pl/
« Odpowiedź #276 dnia: Wrzesień 02, 2010, 19:20:10 »
Cytat: "jason.paury"
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl: Dobre... A gdzie jest wsparcie klanowe od TWI dla RO? To już większe jest w MW2, bo wchodzisz całą ekpią do jednego i zaczynasz mecz :rotfl:  :rotfl: Co do COD4 to:

Grafika: COD4 > RO
Animacja: COD4 > RO
Dźwięk: COD4 > RO
Muzyka: COD4 > RO
Sterowanie: COD4 > RO
Netcode: COD4 > RO
Wsparcie dla klanów: COD4 >>(>) RO
Zabezpieczenia przed czitami: COD4 >>(>) RO (bo PB + GV >>(>) VAC)
"Rozwiązania technologiczne" (cokolwiek przez to rozumieć): COD4 > RO
Wygląd płytki: COD4 > RO
Ikonka na pulpicie: COD4 < RO (bo ma przezroczystość)

dziękuję, dobranoc :nieich:
Cena CoD4<RO  :język2:
Co do dźwięków też się nie zgodzę ale każdy ma inny gust, nie?  :nieich:
Cytat: "jason.paury"
Chciałbym przypomnieć Apos, że żaden z tych meczów nie był rozgrywany za Twojej kadencji w RO.
Ja akurat chłopczynę pamiętam bo grał ze mną w teamie na WCG a i potem parę meczyków się zagrało...

Cytat: "**LIDER**"
Może dlatego, że w CoD4 Hardcore osiągnęliśmy top i nie było sensu ciągnąc tego dalej ? sorry ale mnie nie sprawia przyjemności tluczenie naab'ów...nie można się rozwijać, nowe takty/nade nie potrzeb to po co grać ?
Najprzyjemniej się gra w nowe gry, kiedy to wszyscy dopiero uczą się co i jak a ty już ich rozkurwiasz :illkillyou: :cycki:
W RO jest jednak inaczej bo taktyki się zmieniało a nade'ów sie "nauczyć" nie można więc może dlatego nieco dłużej można było pograć. Poza tym w roladzie nigdy pierwszego miejsca nie udało się zdobyć więc zawsze było o co walczyć :nieich:

Ja tam pewnie o CoDa kupie i RO bo lubię sobie pograć. Tryb który pokazał Lider przypomina rzeczywiście ceesowego gungame'a więc akurat tego grał nie będę ale ze 3 miechy pewnie się popyka a jak będzie wsparcie dla klanów to pewnie chłopaki i klanowo popykają.

Dajcie sobie na luz, znowu was Lider wkręca. Chociaż w sumie znowu coś się dzieje. :zajebiście:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2010, 19:35:19 wysłana przez Wawer »

Offline gehuzz

• Nowy
  • *
  • Szacun: 9
« Odpowiedź #277 dnia: Wrzesień 02, 2010, 19:26:28 »
jeszcze w sumie ma byc ten medal of honor, ale o nim w sumie dosc cicho;p ale jak dice mp robi to to spierdola;p no chyba ze w jakis magiczny sposob nas wszystkich zaskocza i w to pogramy..ale koniec juz kupowania preorderow, zeby pograc w gre przez 2 miechy na pubie;p
]

Offline Yab

• Nowy
  • *
  • Szacun: 7
« Odpowiedź #278 dnia: Wrzesień 02, 2010, 19:31:52 »
Cytat: "gehuzz"
ale koniec juz kupowania preorderow, zeby pograc w gre przez 2 miechy na pubie;p
pomogl :zajebiście:

Offline booli

• Nowy
  • *
  • Szacun: -43
« Odpowiedź #279 dnia: Wrzesień 02, 2010, 19:41:17 »
Aposowi nie wytłumaczysz, bo dla niego słowo marketing = ilość kasy wydana na MOSOI (massive online spam over internet)

Z tego co pamiętam, to studio 2015 zaczynało od zera, a grę wydali dzięki EA.
Z tego co pamiętam, to IW powstało od zera, a grę (pierwsze CoD) wydawli dzięki Activision.
Z tego co pamiętam, TWI powstało z niczego, dostało silnik unreala i wsparcie za free.

Teraz pytanie, kto najskuteczniej wykorzystał swoją szansę?  ja

Apos, ogranij sprawę... będą ślepo zapatrzonym wyznawcą TWI zachowujesz sięk Ci maniacy od OFP, Army i AA, czyli kolesie, którzy spuszczaja sie nad TOTALNIE NIEGRYWALNYMI produktami, majacymi braki techniczne, ideowe, nie wspominajac o kompletnym braku jakiegokolwiek pomyslu na sprzedanie swojego produktu, jak i grupy docelowej, w ktora ma trafic.

Wszystkie roznice na temat tego jak poszedl swiat, a gdzie jest TWI wymienil Pawelek i nie bede sie powtarzac. Dodam tylko, ze w 2006 roku, po zainstalowaniu RO, wszyscy powiedzieli jedno...

KURWA! ALE TO ŚCIERWIASTO WYGLĄDA! no ale ponoc Matador mowi, ze sie fajnie strzela, to mozna zobaczyc.

Offline Apos

• Administrator
  • Nowy
  • Szacun: 23
« Odpowiedź #280 dnia: Wrzesień 02, 2010, 20:05:34 »
Booli z całym szacunkiem ale największym "brakiem technicznym" jest MW2 który nie ma serwerów dedykowanych oraz BC2, który wysypuje się do pulpitu, nie mówiąc o żenującym poziomie fps nawet na wypaśnych maszynach...

Poza tym porównujesz studia które mają XX lat doświadczenia, wydane X gier z pierwszym produktem grupki modderów. Porównaj w takim razie CoD'a 1 do RO:O, będzie bardziej sprawiedliwe.

I dlaczego te gry są niegrywalne Booli jeżeli ArmA posiada całkiem niezłe community, grupy modderskie i fanowskie.
Gra jest cały czas rozwijana przez studio a i nowe oficjalne addony wychodzą?

I nieważne ile przelejemy tutaj flame'a suma summarum: za kilka m-c ekipa chcąca grać dalej w RO dostanie swoją grę. Reszta będzie nadal czekać na "supergrywalną" grę z dedykami, Lider nabijać achievmenty, a Booli grać w WoW'a ;)

Offline jason.paury

• enclave - Members
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #281 dnia: Wrzesień 02, 2010, 20:23:41 »
Cytat: "Apos"
Porównaj w takim razie CoD'a 1 do RO:O, będzie bardziej sprawiedliwe.

No to żeś teraz dojebał po całości. Po pierwsze, te gry dzieli 5 lat. Po drugie, życie nie jest sprawiedliwe. :dokitu:

Offline jason.paury

• enclave - Members
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #282 dnia: Wrzesień 02, 2010, 20:28:43 »
właśnie zajrzałem na stronę roladdera - nasi są w top10 :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Offline gehuzz

• Nowy
  • *
  • Szacun: 9
« Odpowiedź #283 dnia: Wrzesień 02, 2010, 20:46:29 »
hmm Apos..ale z tego co widze to Ty ciagle Staaaaare Ro porownujesz do najnowszych gier, a my porownujemy je ze starszymi tytulami, ktore wyszly niby w podobnym czasie..
mysle ze CoD 1 czy CoD 2 i tak maja wieksza scene w tej chwili;p
CoD Search & Destroy Nr 1: koka since 2007   Activity: 143
CoD2 Search & Destroy Nr 1: Rage Gaming   Activity: 4.257
Gdzie RO jest nowsza gra;p
]

Offline **LIDER**

• Nowy
  • *
  • *Seven Steps Behind*
    • www.enclave.pl
« Odpowiedź #284 dnia: Wrzesień 02, 2010, 20:49:47 »
MoHAA Objective Realism Nr 1: Kwantung Army Activity: 136  :shock:

* Szałbox

Refresh History
  • BigDzik0: o, deep rock'a niedawno ogrywalem. solo słabo siada. Z coopów jeszcze Risk of Rain2 i Gunfire Reborn maja ostatnio wzięcie : )
    Marzec 29, 2021, 09:18:04
  • Blood: Gra ktoś w nowego bfa czy bojkotujecie?
    Listopad 20, 2021, 18:11:09
  • NightMaX: lol 3 info na rok :)
    Luty 04, 2022, 12:25:59
  • Inermis: Dziwne że jeszcze DNS istnieje :)
    Marzec 18, 2022, 12:26:41
  • Inermis: Teraz na tapecie Elden Ring
    Marzec 18, 2022, 12:26:49
  • booli: ooo zyjecie:D myslalem, ze mozna Was znalezc w dziale zdjec ze starymi pierdzielami na fb
    Październik 21, 2022, 18:18:24
  • Flaw: Cześć :)
    Grudzień 03, 2022, 22:11:27
  • Flaw: Odpaliłem GeForce Now i od kilku dni pogrywam w BF'a.
    Grudzień 03, 2022, 22:12:56
  • booli: elegancko
    Luty 20, 2023, 13:24:51
  • NightMaX: a czemu mamy nie zyc :) nmie dosc ze zyjemy to jeszcze gramy wspolnie na TS - aktualnie warzone 2 na tapecie
    Kwiecień 03, 2023, 20:18:12
  • boby7: Ja też żyję :) Czołem wszystkim!
    Kwiecień 10, 2023, 10:40:13
  • Simek: Siema wszystkim po latach ;)
    Kwiecień 10, 2023, 22:00:28
  • booli: o dzizzz
    Czerwiec 11, 2023, 20:58:39
  • booli: Simek... nasz czlowiek z bialego dunajca :D
    Czerwiec 11, 2023, 20:58:53
  • jason.paury: oO
    Lipiec 14, 2023, 11:57:12
  • NightMaX: ja pierdziele na jesień sie tak uaktywnijcie a nie w lecie kiedy nic nie gramy :D
    Lipiec 15, 2023, 14:54:16
  • NightMaX: a tak poważnie grywamy - prawie codziennie ale tak wlasnie zaczynamy jak sie zaczyna zimno robić w lecie zawsze jest przerwa.
    Lipiec 15, 2023, 14:56:06
  • NightMaX: Jest TS chyba nawet adres zapisalem w jakims wątku
    Lipiec 15, 2023, 14:56:25
  • BigDzik0: w którym? bo chciałem wpaść, tak szukam, ten z "aktualny server" nie bangla :)
    Grudzień 06, 2023, 17:49:20
  • booli: ejj zyjecie tam?
    Wrzesień 25, 2024, 10:02:42

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal